ΦΙΛΤΡΑ

Τα παιδιά που κάνουν κάμπινγκ είναι πιο ευτυχισμένα!  | 14/05/2019

 

Τα παιδιά που κάνουν κάμπινγκ στην ύπαιθρο τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο είναι, σύμφωνα με τους γονείς τους, πιο ευτυχισμένα, πιο υγιή και τα πηγαίνουν καλύτερα στο σχολείο.

 

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μελέτη που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Plymouth σε συνεργασία με το Camping and Caravanning Club.

 

Περίπου 600 οικογένειες κατασκηνωτών -μέλη του Club- από όλη τη Μ. Βρετανία, απάντησαν στις ερωτήσεις τις εξονυχιστικής μελέτης, οι οποίες αναζητούσαν απαντήσεις ως προς τα εκπαιδευτικά, ψυχολογικά και κοινωνικά οφέλη που μπορεί να έχει το κάμπινγκ σε παιδιά όλων των ηλικιών.

 

 

Η μελέτη βρήκε, μεταξύ άλλων, ότι:

 

-Περισσότεροι από 4 στους 5 γονείς πιστεύουν, ότι το κάμπινγκ έχει θετικό αντίκτυπο στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών.

 

-Το 98% των γονιών λέει, ότι το κάμπινγκ κάνει τα παιδιά να εκτιμούν και να έρχονται πιο κοντά στη φύση. Το 95% λέει, ότι τα παιδιά είναι πιο χαρούμενα στο κάμπινγκ. Το 93% νιώθει, ότι παρέχει χρήσιμα εφόδια για την υπόλοιπη ζωή.

 

-Πολλοί γονείς αναφέρουν, ότι το κάμπινγκ βοηθά να «ξεφύγουν» τα παιδιά από την τεχνολογία (τα λάπτοπ, τα τάμπλετ και τα κινητά τηλέφωνα) και αυτό είναι πολύ ωφέλιμο.

 

-Το 52% των κατασκηνωτών υποστηρίζει, ότι το μαγείρεμα στις κοινόχρηστες κουζίνες του κάμπινγκ, επιδρά θετικά στις γνώσεις των παιδιών.

 

-Το 83% των παιδιών παίζει ελεύθερα και ανενόχλητα μέσα στο κάμπινγκ.

 

-Το 80% των παιδιών απολαμβάνει βόλτες στη φύση χάρη στο κάμπινγκ (είτε παραθαλάσσιες είτε στο βουνό).

 

 

Πηγή: www.infokids.gr

[Επιστροφή]
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ