ΦΙΛΤΡΑ

Camping…και υγεία…!  | 03/04/2019

 

Καλοκαίρι… και καιρός για camping! Σκεφτήκατε όμως ποτέ πόσο καλό κάνει στον ανθρώπινο οργανισμό έστω και δυο-τρεις μέρες στη φύση; 

 

 

Με τον σύγχρονο και  απαράδεκτα τρελό ρυθμό της ζωής μας έχουμε ξεχάσει παντελώς την επανασύνδεση με τη φύση και τα πολλαπλά οφέλη της. Το camping ίσως να μην είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε τρόπους για να βελτιώσετε την υγεία σας, αλλά ίσως θα έπρεπε! Πέραν του ότι είναι ένας προσιτός οικονομικά τρόπος διακοπών για οικογένειες και μη, το κάμπινγκ προσφέρει ένα μοναδικό τρόπο να έρθουμε κοντά στη φύση. Σκεφτείτε τα παρακάτω οφέλη και ξεκινήστε τα σχέδια των διακοπών σας. 

 

 

  • Φυσικό φως και βιολογικός ρυθμός. Το φυσικό φως του ήλιου βοηθάει τον οργανισμό ώστε να βρει τον σωστό του βιολογικό ρυθμό με αποτέλεσμα τον καλύτερο ύπνο. Τα επίπεδα μελατονίνης ανεβαίνουν και κατά συνέπεια ο ύπνος ομαλοποιείται και καλυτερεύει η ποιότητά του, πράγμα πολύ σημαντικό για την υγεία. Μπορεί να κοιμάσαι στο χώμα… ο ύπνος σου όμως είναι «βαθύτερος» και περισσότερο ευεργετικός. 

 

  • Ανακούφιση από το στρες. Η παραμονή στο δάσος, ο φρέσκος αέρας από τα δέντρα και τα φυτά, ενισχύει το ανοσοποιητικό,  ο ήχος της φύσης, πουλιά, θάλασσες, ποτάμια, μειώνει την κορτιζόλη, την αρτηριακή πίεση και τον σφυγμό. Μελέτες έχουν δείξει ότι έστω και μισή ώρα στη φύση μπορεί να είναι τόσο ευεργετική. 

 

 

  • Μοναδικός τρόπος να αποσυνδεθεί κανείς από την τεχνολογία και να διαθέσει πραγματικά ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους. 

 

  • Και τέλος ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη η έλλειψη πλήξης. Μακριά από τηλεοράσεις και υπολογιστές βρίσκουμε τρόπους να εξερευνήσουμε τη φύση, με πεζοπορίες, αναβάσεις και γενικά περιπλανήσεις στο φυσικό περιβάλλον που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι μας! 

 

 

 

 

Αναζητήστε λοιπόν μέσω του CampingMap.gr, το κατάλληλο για εσάς κάμπινγκ  και ξεκινήστε τις διακοπές σας!

 

 

Πηγή: realmerealyou.gr

 

 

[Επιστροφή]
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ